Bättre luft med luftrenare

Luftrenaren ger bättre klimat och hjälper mot astma

En luftrenare med aktivt kol kan rensa bort dålig lukt i ett rum

Dålig lukt är något som flera kan ha problem med, speciellt i hemmet. Det kan komma ifrån allt möjligt som t.ex. tobaksrök och smuts. En produkt som kan hjälpa de som har problem med dåligt lukt hemma är en luftrenare, som kan ge dig en effektiv luftbehandling.

En luftrenare arbeta effektivt med att ta bort de föroreningar som flyger runt i luften man andas in. Den filtrerar bort orenheter i t.ex. ditt hem och ger dig en bättre luftkvalitet som är väldigt viktigt, speciellt för de som har allergi och astma.

Det spelar ingen roll hur rent hem du har, det kan fortfarande innehålla en hel del oönskade föroreningar som t.ex. pollen, dammkvalster, olika virus och bakterier. Du kan ofta inte se eller lukta på dem, men det spelar ingen roll när det handlar om den effekt den kan ha på dig och de som lever med dig.

Det finns flera olika luftrenare som kan användas i ditt hem och på din arbetsplats. Luftrenare görs i olika storlekar och har olika användningsområden.

En luftrenare med hepa filter:

Ett hepafilter kan man använda för att fånga upp de partiklar som flyger fritt i ens hem. Denna sortens luftrenare kan fånga ungefär 99.9 % av de partiklar som befinner sig i rummet. Ett hepafilter är utbytbar och kan användas i flera år beroende på den luftkvalitet som finns i rummet.

En luftrenare med ett kol filter:

En luftrenare med aktivt kol är bland de som är bäst i test mot dålig lukt. Aktivt kol är även effektiv om man vill fånga och rensa bort partiklar och rök i luften. Ett aktivt kol luftfilter innehåller små porer som är väldigt absorberande och reagerar kemiskt mot partiklar som passerar porerna. De olika lukterna och partiklarna som finns i luften fäster sig själv enkelt till ett kol filter.

En luftrenare med jonisator:

En luftrenare med jonisator har en samling av plåtar som innehåller en laddning som är motsatt från de som finns i luftpartiklar. Detta gör så att partiklarna enkelt dras till plattorna. Partiklarna ändrar sin laddning med hjälp av en jonisator, vilket leder till att andra partiklar lockas sedan till dem. Och när det har samlats tillräckligt många, blir de så tunga att de tills slut faller ner. Och då är det bara att rensar bort dem. En luftrenare med jonisator kan effektivt ta bort mycket små partiklar i luften, de spelar ingen roll vart dem befinner sig i rummet, vare sig det är nära eller flera meter bort.

När man ska välja rätt luftrenare för t.ex. sitt hem, så behöver man veta om dem olika produkterna som finns och deras specifika funktion. Detta kan hjälpa dig en hel del på vägen, så att du väljer den som kan effektiv rensa bort just det som befinner sig i ditt rum.

Vid sökandet av en effektiv luftrenare:

Välj en luftrenare som rekommenderas för den storlek av rummet som du vill rensa luften i. Undersök även vilka sorters ämnen som du vill rensa bort från luften, som t.ex. dålig lukt, rök, bakterier, virus etc.

En luftrenare kan rensa din luft från diverse föroreningar, såsom dålig lukt.

11 jan 2018

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)